torstai 5. helmikuuta 2015

RUOKAVISAAN OSALLISTUU TÄNÄ KEVÄÄNÄ KOKO SUOMI

Ruokavisa on yläkouluille suunnattu ruokakasvatuksen opetuskokonaisuus.
Ruokavisa koostuu oppimateriaalista, verkossa tehtävästä osaamiskilpailusta ja loppukilpailusta. Tämän vuoden Ruokavisan osaamiskilpailu kisataan netissä 26.1. - 27.2.2015. Loppukilpailu on Helsingin Messukeskuksessa 26.3.2015.

Ruokavisassa yläkoululaiset mittaavat tietoja ja taitoja ruuan vastuullisesta tuotannosta ja kuluttamisesta pelillisessä, netissä tehtävässä visassa. Ruokavisa on nyt laajentunut ensimmäistä kertaa valtakunnalliseksi! Kisa käy siis entistä jännittävämmäksi, kun entistä suurempi joukko pääsee osallistumaan!


Ensimmäisessä valtakunnallisessa visassa teemoina ovat paikallinen hyvinvointi ja taloudellinen vastuu. Näitä aiheita lähestytään monipuolisesti oppimateriaalissa videoiden, tehtävien, kuvien ja opettajille tarkoitettujen valmiiden opetuskalvojen avulla. Ruokavisan osaamiskilpailun kysymykset pohjautuvat oppimateriaaliin.

Vielä pääsee mukaan ruokavisaan!

Koulussa kannattaa Ruokavisan tekemiseen varata yksi oppitunti: itse visan tekemiseen menee noin 15 minuuttia, mutta aikaa kuluu myös ohjeistukseen. Lisäksi kannattaa tutustua etukäteen oppimateriaaliin. Aiempien vuosien visoja voi vapaasti kokeilla, ja niistä saa käsityksen siitä, mitä Ruokavisassa tehdään. Aiemmilla visoilla voi harjoitella osoitteessa www.ruokavisa.fi/visat.

Valtakunnallisesti kutsutaan kolme parhaiten pärjännyttä luokkaa loppukilpailuun, kuitenkin  niin, että luokat ovat eri maakunnista. Jokainen Ruokavisaan osallistunut oppilas tulee saamaan pienen ruoka-aiheisen palkinnon.

Tällä hetkellä Ruokavisaan on ilmoitettu ryhmiä mukaan eri maakunnista seuraavasti:
Uusimaa 31
Satakunta 23
Varsinais-Suomi 18
Etelä-Savo 11
Etelä-Pohjanmaa 10
Pohjois-Savo 10
Pohjois-Pohjanmaa 7
Keski-Pohjanmaa 3
Lappi 3
Päijät-Häme 3
Kymenlaakso 2

Visaan voi rekisteröityä osoitteessa www.ruokavisa.fi/opettajalle. Rekisteröityminen on auki aina viimeiseen kisapäivään 27.2.2015 asti. Toivomme kaikista maakunnista runsaasti osallistujia kevään Ruokavisaan!

LISÄTIETOJA

Sallaroosa Häme
projektikoordinaattori, kotitalousopettaja
P. 040 700 76 22

 

Ei kommentteja: