torstai 8. elokuuta 2013

MTK:n työhyvinvointipäivät Tampereella

Hyvinvointivaliokunnan pj Mika Nieminen avasi neljännet MTK:n työhyvinvointipäivät Tampereella Varalan urheiluopistolla. Ohjelma rakentuu monipuolisista puheenvuoroista, jotka käsittelevät maatalousyrittäjän hyvinvointia ja jaksamista. Osallistujia oli noin 70 eri puolilta Suomea.

MTK:n pj Juha Marttila käsitteli puheenvuorossaan, miten taloudellinen kestävyys on yhteydessä viljelijöiden hyvinvointiin. VTT Markku Lehto puhui sosiaalisesta kestävyydestä ja mistä se syntyy. Sosiaalinenkestävyys tarkoittaa yhteenkuuluvuutta, luottamusta, oikeudenmukaisuutta, vuorovaikutusta ja avun antamista. Se ilmenee kykynä toimia yhdessä. Kommenttipuheenvuoron käytti professori Hannu Katajamäki, jossa hän toi ilmi maaseutuasumisen haasteita.

Paneelikeskustelua käytiin vilkkaasti mm maatilojen sukupolvenvaihdoksista aiheutuvia vuorovaikutushaasteita väistyvän ja uuden maatilayrittäjien välillä. Kaikenkaikkiaan todettiin kuitenkin, että maanviljelijän työn arvostus on lisääntynyt ja panelistit muistuttivat, että myös viljelijän itse tulee arvostaa ammattitaitoaan.

Ei kommentteja: