maanantai 2. toukokuuta 2011

Maaseudulla tapahtuu

Teemavuosi käy kohti Landepaku-kiertuetta
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman nuoriin aikuisiin keskittyvä teemavuosi etenee. Kevään alueellisissa tapahtumissa maaseudun nuoret aikuiset ja maaseutuelämä olivat näkyvästi esillä neljällä paikkakunnalla Mehtätivolin merkeissä. Nyt alkaa olla aika suunnata nokkaa kohti kesän korvalla käynnistyvää Landepaku-kiertuetta.
Kesätapahtumia kiertävän Landepakun ratissa istuvat kuskit ympäri Suomen, ja heidän opastuksellaan pääsee tutustumaan maaseudun monipuolisiin kehittämis- ja yritysmahdollisuuksiin Pellosta Helsinkiin.
LandePakun varauskalenteri täyttyi vauhdilla ja kesän viimeiset vapaapäivät ovat nyt jaossa. Surffaa Maaseutu.fi-sivujen osoitteeseen ja varaa omasi: http://www.maaseutu.fi/fi/index/maalla/landepaku.html
(varaukset: krista.laurila@maaseutu.fi).
Facebook-sivuston Maaseutu – Tilaa elämälle kautta voi seurata Landepakun Twitter-päivityksiä, ja saada tietoa auton liikkeistä kesän aikana.
Maaseudulla tapahtuu myös sähköisesti
Teemavuoden kuulumisia eri puolelta Suomea voi seurata Maaseutu.fi-sivuston kautta. Teemavuoden aikana esittäytyvät mm. maaseudun yrittäjät, kyläkehittäjät ja nuorten aktivoijat Suomen kaikilta ELY-keskusalueilta.

Aluekohtaiset esittelyvuorot aloittaa Kaakkois-Suomi heti toukokuun ensimmäisellä viikolla. Alueen oma esittäytymisvuoro antaa mahdollisuuden heittää omat erityispiirteensä Suomen kartalle: tutustu kuulumisiin ja varaa oma esittäytymisvuorosi.

Jo varatut esittäytymisvuorot löydät osoitteesta: http://www.maaseutu.fi/fi/index/maalla.html
Tulevia tapahtumia:
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman neuvottelupäivät, 3.–4.5.2011 Tampere
Voimistuvat kylät -kampanja / Byar med livskraft -kampanjen, 6.5.2011 Parainen
Ympäristöhankkeista eloa maaseudulle, 5.5.2011, Tarvaala
Valtakunnallinen Kevätkylvöseminaari, 10.–11.5.2011, Rovaniemi
Alueellinen myöntö- ja maksatusprosessien koulutus, 19.–20.5.2011, Jyväskylä
Mahdollisuuksien maisemat ja kosteikot – Ympäristötuet yhdistyksille, 26.5.2011, Juva

Ei kommentteja: