maanantai 20. joulukuuta 2010

Seppälälle Kestävän kehityksen sertifikaatti

Kainuun ammattiopiston luonnonvara- ja ympäristöalalle Seppälään on myönnetty OKKA-säätiön ylläpitämä Kestävän kehityksen sertifikaatti.

Kainuun ammattiopistossa on kestävän kehityksen asioiden huomioiminen toiminnassa aloitettu 2000 luvun alussa ympäristöjärjestelmän rakentamisella. Seppälässä ympäristötyötä on tehty yhtä pitkään, mutta vuonna 2008 työhön alettiin tehdä suunnitelmallisemmin. Kestävän kehityksen asiat sisällytettiin opetussuunnitelmiin niin, että kestävän kehityksen asiakokonaisuudet (esimerkiksi jätteiden lajittelu, eläinten eettinen hoito ja luonnonvarojen kohtuullinen käyttö) ovat luonteva osa opetusta. Myös konkreettisia toimenpiteitä on tehty. Näistä hyviä esimerkkejä ovat Seppälän oppimisympäristöjen monenlaiset peruskorjaustoimenpiteet ja uudisrakentaminen, ulkoalueiden kunnostaminen sekä biokaasulaitoksen esiselvitys – hankkeen aloittaminen.

Sertifikaatti on oppilaitosmaailmaan suunniteltu kestävän kehityksen -työn laadunmittari. Sertifiointi perustuu Oppilaitosten kestävän kehityksen kriteereihin, joissa tarkastellaan kestävän kehityksen sisältymistä oppilaitoksen johtamiseen, opetukseen ja toimintakulttuuriin. Sertifikaatin saaminen edellytti oppilaitoksen itsearviointia sekä ulkoista auditointia, joiden avulla todennettiin sertifikaatin tavoitteiden ja kriteerien täyttyminen.

Kestävän kehityksen sertifioinnin tärkeimpänä tavoitteena on tukea koulujen ja oppilaitosten kestävän kehityksen työtä. Sertifioinnin avulla kehitetään opetusta ja oppimisympäristöä kestävän kehityksen kasvatuksen tavoitteita tukevaksi. Kainuun ammattiopisto ja luonnonvara-ala ovat halunneet toimia kestävän kehityksen ja vastuullisen opetuksen edelläkävijänä, josta tunnustuksena on nyt saavutettu sertifikaatti.

Sertifikaatin luovutustilaisuus tapahtuu 21.12.2010 klo 11.30. Luovutus- ja lehdistötilaisuuksiin on mahdollista osallistua myös verkossa osoitteessa http://breeze.kao.fi/seppala. Tekninen tuki (p. 044 797 0879) auttaa tarvittaessa laitteistojen testaamisessa.

Ei kommentteja: