tiistai 16. marraskuuta 2010

Luonto- ja ympäristöalan vetovoimakampanja vauhtiin ELMA-messuilta

Koko Suomen luonto- ja ympäristöalan koulutustarjonta on ensimmäistä kertaa keskitetysti esillä ELMA-messuilla 26.–28.11. Helsingin messukeskuksessa.
Luonto- ja ympäristöalan koulutusta esittelee valtakunnallinen Luonto- ja ympäristöalan ammatillisen koulutuksen vetovoimakampanja -hanke osastolla 6t1. Samalla osastolla on mukana Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry.
Tänä syksynä käynnistynyt vetovoimakampanja pyrkii lisäämään luonto- ja ympäristöalan tunnettuutta sekä alan ammattien vetovoimaa. Luonto- ja ympäristöalan koulutusta saa täällä hetkellä 36 oppilaitoksesta ympäri Suomen, mutta nuoresta alasta kaivataan vielä lisää tietoa.
– Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto on ollut olemassa kymmenisen vuotta, joten ala on vielä aika nuori. Alan toimijat ovat usein pieniä ja irrallisia yksiköitä, suuria ja tunnettuja työnantajia on vähän, kertoo projektipäällikkö Jarno Räsänen.
Luonto- ja ympäristöalan ammatillisen koulutuksen vetovoimakampanja -hankkeen päärahoittaja on Opetushallitus ja sitä hallinnoi Koulutuskeskus Salpaus. Hanke järjestää eri oppilaitosten kanssa yhteistyönä alueellisia Opo-tapahtumia, joihin kutsutaan peruskoulujen ja lukioiden opoja tutustumaan luonto- ja ympäristöalan oppilaitoksiin sekä työpaikkoihin. ELMA-messujen lisäksi hanke on mukana muun muassa NextStep-messuilla sekä Helsingin Opo-päivillä.
Hankkeen vetovoimakampanjaa varten tuotetaan parhaillaan markkinointimateriaalia, kuten verkkosivut, esittelyvideo ja tutkintoesitteitä. Markkinointimateriaali keskittyy pääasiassa luonto- ja ympäristöalan perustutkinnon esilletuomiseen.
Verkkosivusto julkaistaan ennen messujen alkua osoitteessa http://www.luontojaymparistoopetus.fi/.
Lisätietoja
Koulutuskeskus Salpaus Projektipäällikkö Jarno Räsänen, puh. 050 340 5570

http://web.finnexpo.fi/Sites1/vihreaviikonloppu/ELMA/Sivut/default.aspx

Ei kommentteja: