perjantai 24. syyskuuta 2010

Luonto- ja maisemapalveluiden tapahtumia

Kylämaisemat kuntoon -tilaisuudet, 23.9.2010
Teemaryhmien ja alueellisten toimijoiden yhteistilaisuudet pidetään Mäntsälässä, Loviisassa, Kankaanpäässä, Kajaanissa ja Pudasjärvellä. Paikkakuntakohtaiset ohjelmat löytyvät JOY2010-kampanjan tapahtumakalenterista.
http://www.joy2010.fi/ajankohtaista/tapahtumakalenteri

METSO luonnonhoitokoulutus, 23.9.2010
Etelä-, Länsi- ja Järvi-Suomen alueilla järjestetään viisi samansisältöistä maastokoulutuspäivää lokakuussa 2010. Tilaisuudet on tarkoitettu toimijoille, jotka tarjoavat luonnonhoitopalveluita yksityismetsänomistajille.
http://www.metsavastaa.net/koulutukset-2010

Maatalouden ympäristöseminaari 7.10.2010 Helsingissä, 23.9.2010
Maaseutuverkosto järjestää Helsingissä valtakunnallisen seminaarin. Tilaisuudessa esitellään tuloksia maatalouden ympäristötuen tutkimuksista ja selvityksistä sekä kerätään ideoita uuden ohjelmakauden ympäristötoimenpiteisiin.
http://www.maaseutu.fi/fi/index/kalenteri/CalendarEvents/maatalouden_ymparistoseminaari.html.stx

VeturiVihreä etsii laiduntajia ja laidunmaita, 23.9.2010
ProAgria Satakunnan/maa- ja kotitalousnaisten hankkeen tarkoituksena on yhdistää isot laiduntajat riittävän isoihin laidunalueisiin. Sillä saadaan kauempana kotimaisemasta tapahtuva laidunnus kannattavaksi myös eläinten omistajalle.
http://www.proagria.fi/satakunta/veturivihrea

Maisemalaiduntaminen -opas, 23.9.2010
Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksen julkaisu on edelleen ajankohtainen. Siitä löytyy tietoa muun muassa eläinmäärän laskentaan, vakuutusten ottamiseen ja sopimusten laadintaan.
http://www.laidunpankki.fi/Maisemalaiduntaminen_su.pdf

Messualueen maisemasuunnitelma valmistui, 23.9.2010
Luonnonmukaisuuden ja ekotehokkuuden ideat saatiin läheltä kuten aalloista, viereisestä koskesta ja järven rantavalleista. Luonto- ja maisemapalvelut -teemaryhmä seuraa Mäntyharjun loma-asuntomessualueen valmistumista ja osallistuu tapahtumaan 2011.
http://www.loma-asuntomessut.fi/etusivu/ajankohtaista/90-messualueen-maisemasuunnitelma-valmistui

Kansallinen metsäohjelma 2015 tarkistettu, 23.9.2010
Talousmetsien luonnonhoidon tavoitteeksi esitetään, että ympäristötukena ja luonnonhoitohoitohankkeina toteutettaisiin vuoteen 2016 mennessä jopa 172 000 hehtaaria. Rahoitus kanavoitaisiin kestävän metsätalouden rahoituslaissa.
http://www.mmm.fi/fi/index/etusivu/metsat/kmo/ajankohtaista.html

Vesireittien kunnostusta Kankaanpäässä, 23.9.2010
Karhoismajan vesireittien kunnostusyhdistys ry perustettiin vuonna 2003. Se kunnostaa, suojelee ja hoitaa alueellaan vesiä. Yhdistys on rakentanut laskeutusaltaita ja pohjapatoja.
http://www.karhoismajanvesireitit.com/

Arboristipalveluja Etelä-Suomessa, 23.9.2010
Puunhoito Antti Virkki tarjoaa puiden kuntotutkimuksia sekä palveluja puiden hoitoon ja poistoon vaativissa kohteissa. Yrityksen työkohteet sijaitsevat yleensä rakennetussa ympäristössä, kuten puistoissa, pihamailla, rakennustonteilla ja hautausmailla.
http://www.anttivirkki.com/

Ei kommentteja: