torstai 9. syyskuuta 2010

Lähiruokaseminaari 2010, 5.10.2010 Espoossa

Vastuullisia valintoja julkisiin ruokapalveluihin
Aika Tiistai 5.10.2010 klo 8.30–13.00
Paikka Laurea ammattikorkeakoulu, Vanha maantie 9, 02650 Espoo
Järjestäjät EkoCentria /Savon ammatti- ja aikuisopisto, Maa- ja metsätalousministeriö, MTK keskusliitto, SLC
Kohderyhmä: Julkisen sektorin päättäjät ja kehittäjät, kestävien elintarvikevalintojen, edistäjät, ruokapalveluvastaavat ja muut aiheesta kiinnostuneet
Sisältö: Lähiruokaseminaarin teemana on Nauti tuoreesta! Julkisen sektorin toimijoilta odotetaan konkreettisia toimia kokonaisvaltaisen kestävän kehityksen edistämiseksi sekä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Lähiruokaseminaarin pääluennoitsijoista Fairtrade City Göteborgin -toimintaohjelman
projektipäällikkö Rebecca Palosaari Fogler kertoo, miten ympäristövastuullisten aterioiden tarjontaa on lisätty Göteborgin kaupungissa pitkäjännitteisesti. Kestävän kehityksen johtaja Thomas Weiss esittelee, miten vastuullisia ravitsemuspalveluita on kehitetty Saksassa. Lisäksi toimitusjohtaja Tuulia Pelli kertoo Lahden kaupungin ruokapalveluiden vihertymisestä ja ruokahuoltopäällikkö Leena-Kaisa Pärkkä-Hietala esittelee Vaalan kunnan ruokapalveluiden vastuullista hankintastrategiaa.
Tilaisuuden puheenjohtajana toimii MTK:n ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi.
Seminaari on osallistujille maksuton. Teeman mukainen lounas seminaarin päätteeksi 8,80 €/hlö.
Seminaarikieli suomi, ruotsi (Palosaari Fogler) ja englanti (Thomas Weiss). Tulkkaus suomeksi.
Ilmoittautuminen 15.9.2010 mennessä projektiassistentti Anu Arolaaksolle (myös ruokailu ja puh. 044 785 4048, anu.arolaakso@sakky. erityisruokavaliot) Muut tilavaraukset Laurean myyntipalvelusta varaustilanteen mukaan 10.8. lähtien, tapahtumat@laurea.
Lisätietoja Projektipäällikkö Irma Kärkkäinen puh. 044 785 4012, irma.karkkainen@sakky.
Tuore on mahdollista! Tämän aineiston tuottamiseen on käytetty maa- ja metsätalousministeriön tukea.

Ohjelma
8.30 Aamukahvi
9.15 Seminaarin avaus
9.30 Kestävät valinnat ovat ruokapalveluiden tulevaisuutta, Projektipäällikkö Irma Kärkkäinen EkoCentria
9.45 Ilmastoateriat ovat arkea Göteborgin kaupungissa, Rebecca Palosaari Fogler, Koordinaattori Projektijohtaja Fairtrade City Göteborg
10.45 Vastuullisuutta koululaisten ravitsemukseen, (tulkkaus suomeksi) Kestävän kehityksen johtaja Thomas Weiss, Neumarkter Lammsbräu, Saksa
11.30 Lähiruoka on strateginen valinta Vaalassa, Ruokahuoltopäällikkö Leena-Kaisa Pärkkä-Hietala, Vaalan kunta
11.50 Pienin askelin kohti ekologisempaa Ateriaa, Toimitusjohtaja Tuulia Pelli, Lahden Ateria
12.10 Portaat luomuun -ohjelma, Marja-Riitta Kottila, hankepäällikkö, EkoCentria, Portaat luomuun -diplomien jako
12.20 Tulevaisuus on kestävissä ruokavalinnoissa, Pääsihteeri, puheenjohtaja Marja Innanen, Maa- ja metsätalousministeriö, Ny Nordisk Mat -ohjelma
12.40 Päätössanat, Ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi, Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK

Ei kommentteja: