maanantai 2. elokuuta 2010

Opetusmaatilat, -puutarhat ja -tallit oppimisympäristöinä -julkaisu ilmestynyt

Opetusmaatilojen, -puutarhojen ja -tallien tehtävänä on toimia oppimisympäristönä sekä työssäoppimispaikkana ammatillisten oppilaitosten opiskelijoille luonnonvara- ja ympäristöalalla. Opetusmaatilojen, -puutarhojen ja -tallien toiminta on välttämätöntä, jotta opiskelijoille tarjotaan tilat, välineet ja osaamisen malli ammatin kannalta vaadittujen perustaitojen saavuttamiseksi.

Raportti on katsaus opetusmaatilojen, -puutarhojen ja -tallien nykytilaan ja kehitykseen viime vuosina. Näkökulmana on erityisesti, miten niissä huomioidaan kestävän kehityksen edistäminen ja miten opetusmaatilat, -puutarhat ja tallit näkyvät alan avoimessa virtuaalisessa ympäristössä eli virtuaalikylässä (www.virtuaali.info). Raportti tuo esiin opetusmaatilojen, -puutarhojen ja -tallien vahvuuksia sekä näiden oppimisympäristöjen kehittämiseen liittyviä haasteita.

Julkaisu ovat tulostettavissa ja tallennettavissa alla olevasta linkistä pdf-muodossa. Sitä saa myös painettuna OPH:n kirjastosta toimituskuluja vastaan. (kirjasto(at)oph.fi). Julkaisua jaetaan tulevana syksynä kaikissa luonnonvara- ja ympäristöalan koulutustilaisuuksissa.


http://www.oph.fi/julkaisut/2010/opetusmaatilat_puutarhat_ja_tallit_oppimisymparistoina

Ei kommentteja: