keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Tilanhoitajat kokoontuvat Axxell Brusabyssä 16.-17.6.

Pitkät perinteet omaava tilanhoitajien kokoontuminen alkoi tänään Marketan puistossa Espoossa. Joka vuosi luonnonvara- ja ympäristöalan maaseutuoppilaitosten opetusmaatilojen tilanhoitajat kokoontuvat jossain päin Suomea. Järjestäjätaho vaihtuu vuosittain. Ideana on saada katsaus alan ajankohtaisiin koulutuskysymyksiin, mutta myös tutustua sekä järjestävän oppilaitoksen toimintaan että myös alueen tyypillisiin elinkeinoihin.

Tänä vuonna järjestävä taho on Axxell, jonka kahdessa toimipisteessä tilanhoitajat vierailevat. Päivien aikan kuullaan esityksiä myös sokeri-busineksen haasteista ja mahdollisuuksista. Tilanhoitajat pääsevät seuraamaan myös työnäytöstä siitä, miten etuniittokone ja paalainkärryyhdistelmä ajavat suoraan nurmeen jättäen jälkeen valmiita paaleja. Päivien aikana pohditaan, minkälaista teknologiaosaamista tämän päivän maanviljelijä tarvitsee sekä minkälainen on maitotilojen tulevaisuuden näkymät.

Tilanhoitajat miettivät yhteistuumin kiinnostavia menetelmiä käyttäen tilanhoitamiseen liittyviä työsuhdeasioita, kuten esimerkiksi kehityskeskustelut, poissaolot, työterveyshuolto yms. Päivien päätteeksi päätetään, kuka ottaa järjestämisvastuun ensi vuoden tilanhoitaja-päivillä. Välitön vuorovaikutus ja kollegoiden tapaaminen on, mitä antoisin tapa vaihtaa kuulumisia sekä päättää kouluvuosi.

Ei kommentteja: