tiistai 29. kesäkuuta 2010

Säilörehun korjuuaikatuloksia opetusmaatiloilta

Virtuaalikylän TilaTesti-lehdillä kohdassa "tulokset" on nähtävillä ensimmäiset Artturi-korjuuaikatulokset.
Tutkimusyhteistyötä tehdään Mtt:n kanssa. Näin prof. Marketta Rinne kommentoi ensimmäisiä tuloksia:
"Hieman epätyypillisiä nuo D-arvosarjat ovat kyllä tänä keväänä olleet, kun yleensä D-arvon lasku noin 0,5 prosenttiyksikköä päivässä on ollut aika selkeätä. Nyt lähdettiin monesti aika matalalta liikkeelle eivätkä arvot
kovin selvästi kasvun edetessä laskeneet. Analysoimme tuloksia vielä jälkikäteen tarkemmin ja katsotaan löydetäänkö ilmiölle joitain selityksiä."
Tulokset ovat siis olleet esillä Artturin sivuilla muiden  korjuuaikanäytteiden rinnalla
(https://portal.mtt.fi/portal/page/portal/Artturi/Korjuuaikatiedotus/Nurminaytteiden_analyysitulokset/kokomaa)
ja lisäksi TilaTestin sivuilla
(http://www.virtuaali.info/tilatesti/index.php?oa_id=2&pid=10).
 
Toisen sadon kehitys on tyypillisesti hitaampaa kuin ensimmäisen sadon, joten
näytteitä otetaan kerran viikossa. Taas tulokset tulevat yhtenäisesti nettiin eli näytteiden pitäisi olla Seinäjoen aluelaboratoriossa keskiviikko-aamupäivällä. Näin tulokset saadaan julki torstaisin. Näytteiden oton aloitus riippuu kasvustojen kehityksessä, jossa voi olla jonkun verran heittoa. Seurattavan lohkon tulisi olla sellainen, josta säilörehu alkukesällä on tehty ”normaaliin” aikaan, optimitilanteessa se on sama lohko, jolta 1. sadon näytteet otettiin. Muuten toimitaan pääsääntöisesti samoin kuin ensimmäisen sadon näytteenotoissa.Opetusmaatiloja, jotka haluavat jatkaa korjuunäytteiden ottamista toisesta sadosta, pyydetään ottamaan yhteyttä Marketta Rinteeseen tai Laura Nyholmiin. Näytteiden analysointi on opetusmaatiloille ilmaista.

Ei kommentteja: