tiistai 15. kesäkuuta 2010

Maaseutupoliittinen yhteistyöryhmä kokoontui

Maaseutupolitiikan yhteistyöryhmä YTR on valtioneuvoston asettama yhteistyöelin, jonka työhön osallistuu yli 500 ihmistä useista ministeriöistä ja muista organisaatioista. YTR:n tehtävänä on sovittaa yhteen maaseudun kehittämistoimia ja edistää maaseutuun kohdistettavien voimavarojen tehokasta käyttöä. Yhteistyöjärjestelyllä tuetaan valtakunnallista, alueellista ja paikallista maaseudun kehitystyötä sekä lisätään valmiuksia hyödyntää EU-osarahoitteisia ohjelmia ja muita maaseudun kehittämisvälineitä. Yhteistyöryhmä on asetettu ajalle 17.7.2008–16.7.2013. Se jatkaa aiemmin toimineiden, sisäasiainministeriön ja maa- ja metsätalousministeriön nimittämien, maaseutupolitiikan yhteistyöryhmien työtä.

YTR:n yhteydessä toimii monta eri ajankohtaisiin teemoihin liittyvää ryhmää. Olisi todella tarpeellista ja hienoa, jos yhä useampi oppilaitoksen edustaja olisi myös mukana näissä teemaryhmissä tuomassa koulutuksen näkökulmaa esiin. Ammatillinen koulutus on melko heikosti esillä ja sen erityispiirteitä ei juuri nosteta esiin. Kuitenkin ammattikoulutukseen liittyy paljon verkostoja ja yhteistyöhankkeita.

Nyt käsiteltävässä maaseutupoliittisessa periaatepäätöksen luonnoksessa on paljon yhtymäkohtia ammattikoulutuksen eri osa-alueille, mutta itse asia eli koulutus ja sen merkitys on kuvattu vielä tässä versiossa melko ympärispyöreästi:

"Koulutusjärjestelmä toisen asteen koulutuksesta erityisesti ammattikorkeakouluihin on kytkettävä
paremmin mukaan kehitystyöhön. Alueellisen vaikuttavuuden tulisi olla yksi lähtökohta myös tutkimuksessa.
Vihreän talouden uusien tulonlähteiden hyödyntäminen edellyttää myös tutkimus- ja
kehittämisrahoituksen suuntaamista näitä tavoitteita tukevasti. Tutkimuslaitosten, oppilaitosten ja
osaamisklustereiden rakenteiden tulee tukea uuden tiedon syntymistä."
 
Lisää YTR:n toiminnasta ja kokoonpanosta: 
http://www.maaseutupolitiikka.fi/ytr/kokoonpano

Ei kommentteja: